Wanneer geen shiatsu ?


Bij hoge koorts wordt het energiebeeld te veel verstoord en kan er geen behandeling plaats vinden. Indien U koorts of een virus heeft, dient u zich af te melden voor een behandelig om ook mij als behandelaar te beschermen tegen besmetting. Hetzelfde telt voor mij uiteraard naar mijn patienten toe. 
Bij langdurige hoge koorts, altijd een arts raadplegen! 

Tijdens de zwangerschap worden niet alle  punten behandeld; vlak voor de bevalling kan een bekken behandeling veel hulp geven om de bevalling te vergemakkelijken.

Bij kanker: natuurlijk kan shiatsu geen kanker genezen (helaas) maar het kan wel ondersteuning geven om na de westerse behandelingen de bijverschijnselen dragelijker  te maken en uw energiepeil  te verhogen. Dit alleen in overleg met de oncoloog/arts en een schriftelijke verklaring van de oncoloog dat ik mag behandelen.

Ik behandel niet op open wonden en recente botbreuken.
Indien nodig vind er overleg plaats met arts/huisarts/specialist.  Dit uiteraard met medeweten en na goedkeuring van u, de cliënt!

Voor de behandeling:
drink niet al te veel voor de behandeling, zeker niet te veel koffie en geen alcohol.
Gebruik geen zware maaltijden voor de behandeling

Na de behandeling:

komen er afvalstoffen in uw lichaam vrij en er kunnen daardoor wat reacties in uw lichaam optreden (o.a. hoofdpijn, vermoeidheid, spierpijn); drink daarom na de behandeling veel water om deze stoffen kwijt te raken. Dit hoeft geen mineraal water te zijn, gewoon kraanwater is goed! Zet een anderhalve literfles op het aanrecht op of je bureau en zorg dat deze aan het eind van de dag leeg is. Samen met (niet te veel) koffie en wel veel (groene) thee  drink je dan genoeg en kan je zelf controleren hierop. Eventuele reacties zijn na ongeveer 3 dagen verdwenen en komen bijna alleen voor na de 1e behandeling.
Blijf niet met vragen zitten, maar bel me als er die er zijn!