Aanvullende technieken

Moxa

Moxa is een kruid, Artemisia Vulgaris, in het Nederlands heet dit Bijvoetskruid, dat gekweekt wordt en op en speciale manier gedroogd. Het is verkrijgbaar in 2 vormen, los en gevormd als sigaar. Ik gebruik deze laatste vorm, gewoon omdat het makkelijker is toe te passen. Deze “sigaar”wordt aangestoken en als hij genoeg gloeit, wordt deze boven het te behandelen punt/gebied gehouden. Dit mag zeker niet overal en altijd gebeuren! Dit kruid brengt warmte in het lichaam en is erg goed om kou te verdrijven en om blokkades op te heffen. Het wordt al vele jaren gebruikt in de Chinese geneeskunde. Het kan onderdeel zijn van de therapie om u van uw klachten af te helpen.

Zie ook HIER

Cuppen

Een “cup” is een glazen bol die verwarmt wordt en op het lichaam gezet. Door het verwarmen treedt er een vacuüm op en kan men er een blokkade mee op heffen en de bloeddoorstroming verbeteren. Het is een vorm van bindweefselmassage. Hierbij wordt niet met bloed gewerkt en/of het stuk maken van de huid! Tegenwoordig maak ik ook gebruik van cups met een rubberen dop en zo kan ik direct de cup vacuüm kan trekken. Men verwijdert ook wind en kou uit het lichaam. Wordt dit gebruikt met olie op de huid en men gaat er mee masseren, dan levert dit een heel ontspannend effect op!

Meridiaantaping

“Het Meridiaan-Taping beïnvloedt ons energiesysteem. Het doel van de behandeling is, net als bij alle energetische behandelingstechnieken zoals acupunctuur en Shiatsu, de energie weer ongestoord te laten vloeien”. (bron: Medical taping Concept). Hierbij wordt gebruikt gemaakt van een bepaalde tap soort (Cure Tape of Cross tape). Dit wordt op de benodigde drukpunten aangebracht als een soort pleister om een extra intentie na de behandeling mee te geven. Dit tape ziet eruit als gewone sporttape maar de werking is energetischer. Dit tape is ook zeer bruikbaar bij menstruatieproblemen.

Zhineng Qigong

Het boekje Zhineng Qigong voor elke dag, geschreven door Anne Hering is ook bij mij verkrijgbaar. HIER staan filmpjes waarbij je veel oefeningen ziet uit dit boekje en andere oefeningen van Anne. Een echte aanrader.
Do-in oefeningen

Do-in oefeningen: klik HIER (neem voor lessen contact op met desbetreffende leraren)

aanvullende informatie: klik HIER

Ook zittende oefeningen bestaan: klik HIER

Investeer in de toekomst van je eigen lichaam om zo soepel mogelijk te blijven!

Ademoefeningen kunnen "veel lucht" geven! Betrouwbare adressen hiervoor: zie Links