Nieuws

Ik zal altijd met cursus/bijscholingen en vernieuwingen bezig zijn. U kunt dus regelmatig aanvullingen van mij verwachten en verdieping in de theorie. Uiteraard wordt alles hierbij ”vertaald” naar mijn theoretische achtergrond: de Chinese geneeswijze en dan naar de Shiatsu. Deze bijscholingen zijn te veel om hier allemaal op te noemen.

Op de site www.ikkiesnatuurlijk.nl staat een verhaal over shiatsu. Ik heb dat stuk geschreven om de shiatsu verder te verspreiden in Nederland.

Hand-shiatsu

Omdat er over hand-shiatsu geen opleiding bestaat in Nederland studeer ik hierover uit de boeken. De acupunctuurpunten die wij gebruiken zijn ook op de hand te vinden en dus kan je veel doen voor mensen die niet meer op de mat kunnen liggen.

Zouten en zuren

Er is een nieuwe tendens om te kijken naar de problemen in het lichaam i.v.m. de verhouding zouten en zuren in ons lichaam. Dit heeft een sterk verband met voeding en de hormoonhuishouding. Hierover is ook veel te vinden op internet.

Do-in

Ook heb ik een bijscholing gevolgd met oefeningen Qi-gong voor elke dag. Door simpele oefeninfen elke dag te doen blijven de meridianen beter doorstromen. Een boekje hierover is bij mij verkrijgbaar.