Baby's en kinderen

Pasgeborenen en kinderen kan men goed behandelen. Bij een baby kan het zo zijn dat er te veel druk op het schedeltje is gekomen voor en tijdens de bevalling (o.a. zuignap, tangverlossing) en kan er zich hierdoor als gevolg bijv. een huilbaby of baby die ligt te bonken in het bedje ontwikkelen. Voor de baby is het niet fijn, want die heeft gewoon pijn, maar ook de rust van de ouders is hier natuurlijk in het gedrang.

Bij pasgeborenen zit er vaak een blokkade in de ruggenwervel en in de nek door de geboorte, waardoor klachten zich kunnen ontwikkelen. Stel maar eens voor wat een baby allemaal doorstaat bij de geboorte en wat voor spanningen er op een baby komen te staan bij de geboorte! Een baby kan nog niet praten, wat hij wel kan is huilen en daardoor kan hij zich uiten dat er iets niet in orde is. Uiteraard volg ik hierbij de regels van de chinese geneeswijze!

De behandeling bij baby's/kinderen is uiterst zacht, maar daardoor niet minder effectief! Meestal werk ik hierbij op de massagebank, soms blijft de baby in de maxi-cosy zitten. De vader/moeder die ook altijd bij de behandeling blijft, wordt vaak betrokken bij de behandeling.

Kinderen die op bepaalde plekken niet aangeraakt willen worden, hebben meestal op die plaats een blokkade ontwikkeld. Ook de bekende ’krampjes’ zijn meestal eenvoudig te verhelpen! De behandeling van een jong kind duurt vaak korter dan bij volwassenen en heeft een navenant aangepast tarief.